Ministeerium plaanib ujuvad tõkked paika saada augusti lõpuks. 2,7 kilomeetri pikkune barjäär saab olema 1,1 meetrit kõrge ning läheb maksma pool miljonit eurot, vahendab Läti Delfi.

Viimastel aastatel on üle mere Euroopa Liitu saabunud sajad tuhanded illegaalsed sisserändajad.

Ujuvtõkked varustatakse valgustusseadmetega, mis võimaldavad nende ümbruses toimuvat jälgida ka kümne kilomeetri kauguselt.

Inimõigusorganisatsioonid kritiseerivad aga Ateena plaani, väites, et see võib seada ohtu illegaalsete sisserändajate elu. 2019. aastal oli Kreeka ebaseaduslike sisserändajate jaoks peamine värav Euroopasse jõudmiseks.

Kreeka võimud ei suuda aga juba pikemat aega toime tulla tohutute rändajate massidega ning ebaseaduslike sisserändajate laagrid Egeuse mere saartel on juba ammu ülerahvastatud.

Ühtlasi pikendatakse traataeda Kreeka maismaapiiril Türgiga.

Türgi president Recep Tayyip Erdogan teatas veebruari lõpus, et ei keela Euroopa Liitu siseneda soovivatel illegaalsetel sisserändajatel oma piiri ületada.

Vahetult pärast seesugust teadet kogunesid tuhanded migrandid Kreeka piirile ning sattusid vägivaldsesse kokkupõrkedesse Kreeka politseiga, püüdes ebaseaduslikult EL-i siseneda.

Pinged Türgi, Kreeka ja Euroopa Liidu vahel laiemalt leevenesid kevadel, kui koroonaviiruse pandeemia sundis Ankarat oma poliitikat muutma ja viima põgenike massid piirilt ära.

Kuna epidemioloogiline olukord on hakanud normaliseeruma, on Ankara taas asunud julgustama illegaalseid sisserändajaid Euroopa poole liikuma.