Kreeka lükkas reedel edasi võla tagasimakse rahvusvahelisele valuutafondile (IMF) ning peaminister Alexis Tsipras nõudis muudatusi rahvusvaheliste võlausaldajate karmidesse tingimustesse abi saamiseks, et maksevõimetust vältida, vahendab Reuters.

Stathakis ütles, et Kreekal on maksmiseks raha, kuid ta võttis vastu IMF-i ettepaneku ühendada neli juunisse määratud makset üheks 1,6 miljardi euro suuruseks makseks kuu lõpus.

„Me ootame kokkuleppe saavutamist nii kiiresti kui võimalik,“ ütles Stathakis BBC raadiole, kuid teatas, et kuigi Kreeka on valmis kompromisse arutama, ei võta ta vastu ettepanekut fiskaalsete kohandamiste kohta 2015. ja 2016. aastaks.

„See oli tegelikult nende ettepanekus sees, ilma et oleks olnud läbirääkimistelaual viimase kuu jooksul ... Kreeka valitsus ei saa neid uusi ettepanekuid vastu võtta,“ ütles Stathakis.

Küsimusele, kas Kreeka on valmis eurotsoonist lahkuma, vastas Stathakis, et tema erakond SYRIZA ei ole selleks Kreeka rahvalt mandaati saanud.

„Meie valitsusel on mandaat euroalasse jääda ja saada parem kokkulepe ... et püüda muuta kokkuleppe tingimusi, mis meil on Euroopa partneritega,“ ütles Stathakis. „Kreeka peab jääma euroalasse.“