Infoagentuuri Associated Press teatel oli Somaalia idarannikul kaaperdatud 25-liikmelise meeskonnaga Kreeka laev teel Keeniasse.

Rahvusvahelise merebüroo esindaja Noel Choongi sõnul peatati kreeklaste kaubalaev teisipäeval Mogadishu lähistel. Samal ajal võitlus piraatlusega neis vetes jätkub. Eile pidas Taani kuningliku mereväe sõjalaev HDMS Absalon (L16) Adeni lahes kinni kaks piraatide paati. Eriväelased võtsid bandiidid kinni ja toimetasid nad laeva pardale.

AFP teatel on alates jaanuarikuust neis vetes juba 55 taolist intsidenti toimunud. Viimase kahe kuu peale on see kolmeteistkümnes alus, mis mereröövlite küüsi sattunud.

Alles 15. septembril kaaperdati Hongkongi firmale kuuluv kemikaale vedav tanker Stolt Valor, mille meeskonda kuulus ka üks Venemaa kodanik.

Somaalia ja Adeni lahe vetes tegutsevad piraadid on väga mobiilsed – nad on relvastatud kuulipilidujate ja raketiseadeldistega ning liiguvad väga kiiresti.

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy on kutsunud rahvusvahelist üldsust üles alustama ülemaailmset võitlust Adeni lahe piraatide vastu. Sarkozy ütles 16. septembril, et kavatseb alustada ÜRO julgeolekunõukogus debatti piraatlusega võitlemise üle ning nõuda Euroopa Liidus suuremat mereväealast koostööd.