Kommunistidega seotud ametiühinguorganisatsiooni PAME liikmed heiskasid Ateena kesklinnas Synragma väljakul asuva hoone katusel hiigelsuure loosungi, milles kutsutakse streikima ähvardava täiendavate kokkuhoiumeetmete laine vastu, vahendas BNS.

"Täna varahommikul hõivasid PAME jõud sümboolselt rahandusministeeriumi, kutsudes töölisi streikima, oma võitlust organiseerima, et takistada valitsust barbaarseid ja rahvavastaseid meetmeid vastu võtmast," teatas organisatsioon.

Neljapäeva õhtul rünnati Ateena Argyroupoli eeslinna vanadekodusse esinema saabunud valitsuse pressiesindajat George Petalotist tomati- ja jogurtisajuga. Politsei kaitse all õnnestus tal hoonest vigastusteta lahkuda.

Kreeka peaminister Georgios Papandreou sõidab reedel Luksemburgi, et tutvustada euroriikide rühma rahandusministrite eesistujale Jean-Claude Junckerile valitsuse keskmise tähtajaga eelarveplaani.

Kreeka ajalehed teatasid reedel, et neli nädalat väldanud rasked kõnelused EL-i, IMF-i ja Euroopa Keskpangaga 110 miljardi eurosest abipaketist viienda, 12 miljardi euro suuruse laenumakse saamiseks on lõppenud ja tulemused tehakse teatavaks päeva jooksul.

Valitsus on nõustunud kärpima 2011. aasta eelarve puudujääki täiendavalt 6,4 miljardi euro võrra, et rahvusvaheliste laenuandjatega kokkuleppele jõuda.

Kümned tuhanded kreeklased on möödunud nädalast alates Syntagma väljakul uute kärbete ja maksutõusude vastu protestinud.