Ilma selle rahata seisaks Kreekal ees pankrot ja tõenäoliselt eurotsoonist lahkumine, teatab BBC News.

Kokkulepe saavutati pärast seda, kui kaks väiksemat koalitsioonipartnerit loobusid oma nõudmisest päästepaketi tingimused uuesti läbi rääkida, et kärpeid edasi lükata.

Suuruselt teise koalitsioonipartneri, sotsialistliku partei PASOK juht Evangelos Venizelos ütles, et loobus ajutiselt nõudmisest päästepaketi tingimused uuesti läbi rääkida, et vältida ennetähtaegseid valimisi.

„Kui peaminister tunneb, et 11,5 miljardi euro suuruste meetmete viivitamatu rakendamine kindlustab tulevased laenueraldised ja riigi püsimise eurotsoonis, olen ma sunnitud tema seisukohta aktsepteerima,“ ütles Venizelos.

Nii Venizelos kui suuruselt kolmanda koalitsioonierakonna, demokraatliku vasakpartei juht Fotis Kouvelis teatasid, et jätkavad võitlust päästepaketi tingumuste uuesti läbirääkimiseks ning kinnitasid, et kärped peavad olema õiglased.

Kreeka rahvusvaheliste laenuandjate „troika“ - Euroopa Liit, IMF ja Euroopa keskpank – on teatanud, et päästepaketi uut osamakset ei eraldata, kui nad ei ole järgmiseks kuuks veendunud, et Kreeka on teinud piisavaid edusamme kulutuste kärpimisel ja majandusreformide elluviimisel.