Ateena mitmeis eri paigus plahvatasid ajakirjanike kodude ees gaasikanistritesse nikerdatud seadmed. Plahvatused põhjustasid majadele mõningaid kahjustusi, kuid ükski inimene viga ei saanud, kirjutab Russia Today.

Sihtmärkide seas olid üks Ateena Riikliku Uudisteagentuuri toimetaja, kaks riigitelevisiooni NET ajakirjanikku ja kaks saatejuhti eratelekanalist Mega.

RT andmetel on enamus Kreeka meediaväljaandeid tihedalt seotud riigi hetkel võimul olevate vasakpoolsete poliitparteidega.

"Me usume, et rünnakud on seotud viimaste majandusarengutega ning sellega, kuidas meedia on fakte esitlenud," ütles anonüümseks jääda sooviv politsei pressiesindaja Reutersile.

Ükski rühmitus ei ole intsidentide eest vastutust võtnud.

Tegu oli esimese koordineeritud rünnakuga meediatöötajate vastu pärast Kreeka võlakriisi algust 2009. aastal.

"Nagu me aru saame, oli see neile sõnumiks, sest pommid põhjustasid majadele ainult väikeseid kahjustusi. See oli sõnum meediale ja mõnedele ajakirjanikele, et nad muudaksid viisi, kuidas nad uudiseid ja majanduskriisi kajastavad," ütles kohaliku ajalehe Eleftheros Typos toimetaja Manolis Kostidis RTle.

Kreeka valitsus on rünnakud hukka mõistnud.

"See on avalik katse terroriseerida meediat, millel on oluline osa meie demokraatias," ütles valitsuse pressiesindaja Simos Kedikoglou.