Serbia raadio B-92 teatel on Kosovo serblaste ja ÜRO politsei vahelistesse kähmlustesse sekkunud ka NATO rahuvalvejõudude sõdurid. Rahutuses osalejad loobivad oma vastaseid kivide ja petardidega (paukkonn; lõhkelaeng) ning süütavad nende autosid.

Rahutused algasid pärast seda kui ÜRO politsei vallutas tormijooksuga maailmaorganisatsiooni kohtu hoone, mille olid hõivanud paar päeva tagasi selle endised serblastest töötajad.

Operatsiooni käigus vahistati 53 objekti hõivamisega seotud inimest, kes agentuuri AFP teatel ei osutanud kinnipidamisel vastupanu. Kuid hoone juurde kogunenud serblased (eri andmetel ulatus nende mõnesajast kuni mõne tuhande inimeseni) hakkasid politseinikke kividega loopima, millele vastati pisargaasi kasutamisega.

Samuti blokeerisid meeleavaldajad kaks kinnipeetuid vedanud masinat, mille tulemusena vabastati ligi kakskümmend inimest.

Kokkupõrgetes vigastada saanute arv pole teada. Varem teatati, et vigastada on saanud mitu inimest ja seda mõlemast leerist. AFP täpsustab, et kohtuhoone rünnaku käigus toimunud plahvatuses sai vigastada kolm ÜRO politseinikku ja kaks NATO rahuvalvajat.

Tunnistajate sõnul on linnas kuulda automaatrelvadest tulistamist. Reutersi teatel avasid serblased NATO ja ÜRO politseinike pihta tule. Infot pihta saanute kohta esialgu pole.

Rahutuste ägenemise tõttu sai ÜRO politsei käsu Kosovska Mitrovica põhjapoolsest osast taanduda.

Kosovo kahest miljonist elanikust on ligi 120 000 serblased, kes ei tunnusta autonoomse piirkonna omavolilist eraldumist Serbiast 17. veebruaril.