UNMIK-i teatel on personali mingil viisil kahjustamisel tõsised diplomaatilised tagajärjed. Kaks UNMIK-i personali liiget peeti eile kinni Kosovo põhjaosa peamiselt serblastega asustatud piirkonnas, vahendab BBC News.

UNMIK teatas, et nad viidi arstiabi saamiseks haiglasse. Neist üks, Venemaa kodanik, lasti hiljem vabaks.

Kosovo politsei direktor Rashit Qalaj ütles, et kinni peeti 19 politseinikku ja üheksa tsiviilisikut selliste kuritegude eest nagu salakaubavedu, organiseeritud kuritegevus, altkäemaksud ja võimu kuritarvitamine.

Veel seitse isikut peeti kinni politseinike takistamise eest tööülesannete täitmisel, lisas Qalaj, kelle sõnul oli ÜRO personal sõidukis, mida kasutati „barrikaadina” peamiselt serblastest elanikkonnaga Zubin Potoki linnas.

UNMIK teatas, et teeb tööd oma personali kinnipidamise täpsete asjaolude väljaselgitamiseks.

Kosovo politseinikud tulistasid teadete kohaselt lahingkuulidega üle protesteerinud serblaste peade.

Serbia president Aleksandar Vučić teatas parlamendile, et käsutas kõik armeeüksused lahinguvalmidusse.

„Ma garanteerin teile, et kui toimub konflikti eskaleerumine, kui toimub rünnak serbia inimeste vastu, võidab Serbia,” lisas Vučić.

Serbia lähedane liitlane Venemaa mõistis oma kodaniku kinnipidamise hukka. „Me peame seda jultunud akti Kosovo võimude provokatiivse kursi järjekordseks ilminguks,” ütles Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova.