Seaduses reguleeritakse teemasid alates reisijate tervishoiustandarditest kuni meeskonna treeningutasemeni, teatab Fox News.

Firmad, kes soovivad saata inimesi siit maailmast ära, peavad kosmoselennus osalejaid teavitama võimalikest riskidest. Reisijad peavad enne õhku tõusmist andma kirjaliku nõusoleku.

Seaduse eesmärk on luua tingimused kosmosetööstuse arenguks, muu hulgas keelab seadus föderaalsel lennuametil (FAA) regulatsioonide ja keeldude sisseseadmise kaheksa aasta jooksul välja arvatud juhul, kui konkreetsed mehhanismid või protseduurid on põhjustanud tõsise või surmaga lõppenud õnnetuse.

„See tähendab, et FAA peab ootama, et juhtuks õnnetus või peaaegu juhtuks õnnetus, enne kui saab kehtestada piirangud,“ ütleb seaduseelnõu tutvustus. Reisijaid tuleb lihtsalt võimalikest ettenähtavatest riskidest teavitada.

Reisijad peavad saama eelneva väljaõppe hädaolukordadeks, näiteks õhusurve kadumise puhuks, tulekahju või suitsu tekkimisel ning sõidukist evakueerumiseks.

Lenduritel peavad olema FAA poolt väljastatud lennuload ja nad peavad tõestama, et oskavad sõidukit opereerida.

Kõigil meeskonna liikmetel peab olema vaimse ja füüsilise tervise tõendid.

Erasektori kosmoselende reguleerivad seadused juba praegu, kuid kommertsiaalne reisimine on siiani olnud reguleerimata.

2001. aastal sõitis California ärimees Dennis Tito esimese inimesena turistina kosmosesse, makstes koha eest Vene Sojuz raketis 20 miljonit dollarit. Eelmisel aastal lendas revolutsiooniliselt uue disainiga erarakett SpaceShipOne viie päeva jooksul kaks korda avakosmose piirini.

Uus seadus hakkab kehtima veebruari lõpus.