Nelisada organiseeritud kuritegevuse vastase politseiüksuse töötajat võtsid valitsuse ja kaitseministeeriumi ruumides "mitu inimest" vahi alla, ütles BNS-i vahendusel üksuse esindaja Pavel Hanták.

Hantáki sõnul oli suuroperatsiooni mitu kuud ette valmistatud.

Peaminister Nečas kinnitas, et vahistatute seas on ka tema büroo juhataja Jana Nagyová. Nečase sõnul "pole tal põhjust [Nagyovát] süüdlaseks pidada".

Valitsusjuht kutsus politseid ja prokuratuuri suurhaarangu põhjuseid teatavaks tegema.

Päevalehe DNES andmetel on süüdistus viies kuritöös esitatud kokku kaheksale isikule. Leht lähemalt ei täpsustanud. DNES-i kohaselt otsiti läbi ka Praha linnavalitsus ja mitme mõjuka ärimehe elamud ja tööruumid.

Paremtsentristliku peaministri poliitiline rivaal president Miloš Zeman kutsus valitsusjuhi, politseipeadirektori ja opositsioonijuhi kriisikõnelusteks enda juurde. Riigipea ei soostunud enne reedeseid kõnelusi olukorda kommenteerima.

Opositsiooniliste sotsiaaldemokraatide esimees Bohuslav Sobotka ärgitas peaministrit tagasi astuma ja erakorralisi valimisi välja kuulutama. Tema sõnul ei saa Tšehhi valitsust juhtida "peaminister, kelle lähimaid liitlasi kahtlustatakse sidemetes maffiaga".

Arvamusküsitlustes on Sobotka vasakpoolsetel selge edumaa.

2010. aasta juulist ametis olnud Nečase poliitika üheks nurgakiviks on olnud korruptsioonivastane võitlus.