Itaalia võimud teatasid eile õhtul kokku 400 koroonaviirusesse nakatunust. Ööpäevaga lisandus neid 80, vahendab BBC News.

Nakkuskolle asub Itaalia tööstuslikus põhjaosas Lombardia ja Veneto regioonides. Seni on Itaalias surnud 12 inimest.

Valitsusametnikud on püüdnud avalikkust rahustada ja kinnitanud, et on astutud samme viiruse leviku tõkestamiseks.

Koolid, ülikoolid ja kinod on suletud ning paljud avalikud üritused ära jäetud.

Karantiinis on 11 linna, kus elab kokku 55 000 inimest.

Kardetakse, et koroonaviirus viib Itaalia majanduslangusse. Itaalia majanduspealinnas Milanos on tänavad tühjad ja palju on tühistatud hotellide broneeringuid.

„See on murettekitav olukord, aga me ei tohi paanikasse laskuda. On veel palju teadmatust selle viiruse kohta ja eriti selle päritolu ja selle kohta, kuidas see levib,” ütles Euroopa Komisjoni tervishoiuvolinik Stella Kyriakides pärast kohtumist Itaalia tervishoiuministriga Roomas.

Viimastel päevadel on esimestest koroonaviiruse juhtumitest teatanud Austria, Horvaatia, Kreeka, Norra, Šveits, Gruusia ja Põhja-Makedoonia. Enamuses on need juhtumid seotud inimestega, kes saabusid Itaaliast.

Uutest juhtumitest on teatatud ka Hispaanias, Prantsusmaal ja Saksamaal.

Väljaspool Euroopat teatasid esimestest juhtumitest Alžeeria, Brasiilia ja Pakistan.

Iraanis on viimase nädalaga teatatud kokku 19 surma- ja 139 nakatumisjuhtumist. Valitsus teatas eile, et ühtegi linna karantiini panna ei kavatseta. Iraani võimud on siiski palunud inimestel mitte külastada puhangu keskmes olevat Qomi linna, aga ei ole sulgenud linna keskel olevat mošeed, mida külastab igal aastal miljoneid šiiidi palverändureid.

Lõuna-Korea teatas eile, et nakatunuid on seal kokku üle 1200 ja surnud on seni 12 inimest.