Austria, Horvaatia ja Šveits teatasid, et nakatunute näol on tegemist inimestega, kes olid käinud Itaalias. Sama teatas ka Alžeeria, vahendab BBC News.

Esimene nakatumine registreeriti ka Ladina-Ameerikas Brasiilia elanikul, kes oli just naasnud Itaaliast.

Itaaliast on saanud viimastel päevadel suurim nakkuskolle Euroopas. Seal on üle 300 nakatumisjuhtumi ja surnud on 11 inimest.

Itaalia naaberriigid on aga otsustanud, et piiride sulgemine oleks ebaproportsionaalne reageering.

Prantsusmaa, Saksamaa ja Itaalia tervishoiuministrid ning Euroopa Komisjon otsustasid eilsel kohtumisel piirid lahti jätta.

„Me räägime viirusest, mis ei austa piire,” ütles Itaalia tervishoiuminister Roberto Speranza.

Saksamaa tervishoiuminister Jens Spahn ütles, et naaberriigid võtavad olukorda väga, väga tõsiselt, aga tunnistas, et olukord võib halveneda, enne kui paraneb.

Suurbritannias on Põhja-Itaaliast saabunud koolilapsed koju saadetud ja valitsus on andnud reisijatele juhiseid. Tervishoiuminister Matt Hancock ütles aga, et ei ole plaane lennuühenduse katkestamiseks Itaaliaga, kuhu suundub iga päev umbes kolm miljonit britti.

Austrias tuvastati viirus noorel Itaalia paaril, kes elavad Innsbruckis. Üks neist töötab hotellis, mis suleti.

Šveitsis nakatus 70. eluaastates mees, kes elab Itaaliaga piirnevas Ticino kantonis ja kes nakatus 15. veebruaril Itaalias Milanos. Ta on nüüd isoleeritud.

Horvaatias nakatus hiljuti Itaaliast naasnud mees ja temast sai esimene nakatunu Balkanil.

Tenerifel suleti kuni tuhat inimest hotelli, kui viirus avastati seal elanud Itaalia arstil ja tema naisel.

Esimene nakatunu registreeriti ka Hispaania mandriosas. Tegemist on naisega Barcelonas, kes käis Põhja-Itaalias.

Ka Prantsusmaa ja Saksamaa teatasid uutest juhtumitest inimestel, kes on hiljuti Itaalias käinud.

Mujal maailmas on Iraanis ametlikult nakatunuks tunnistatud alla saja inimese, aga oletatakse, et see number on tegelikult palju suurem. Laiema leviku hirmu suurendas Iraani tervishoiuministri asetäitja nakatumine.

Üle tuhande inimese on nakatunud Lõuna-Koreas, kus on surnud kümme inimest. Paljud juhtumid on seotud Shincheonji Jeesuse Kirikuga Daegus. Kontrollitakse ususekti kõiki 215 000 liiget.

Brasiilias avastati viirus 61-aastasel hiljuti Põhja-Itaalias käinud mehel São Paulost. Mees naasis Brasiiliasse karnevalihooaja tipphetkel, kui riigis reisivad miljonid inimesed, mis muudab viiruse leviku tõenäoliseks.

Hiinas on viimastel andmetel nakatunuid 78 064. Eile teatati 52 uuest surmajuhtumist, mis on viimase kolme nädala väikseim arv. Kokku on Mandri-Hiinas surnud 2715 inimest.