„Kõrgõzstani miilitsatöötajate vorm on väga sarnane Venemaa siseministeeriumi töötajate mundriga,“ selgitas Kõrgõzstani siseministeeriumi pressiteenistuse esindaja Bakõt Seitov. Kõrgõzstani pealinna Biškeki Lenini osakonna töötaja rääkis aga, et 2009. aastal ta juba sai koos kolleegidega vana Vene vormi. „Me õmblesime sellele omad paelad ja käisime nii kogu aeg. See on aga juba ammu ära kantud ning me palusime uusi särke, vormikuubi ja -pükse,“ lisas Kõrgõzstani miilits Lenta.ru vahendusel.

Lisaks sellele palub Kõrgõzstan Venemaalt kaht helikopterit, 15 bussi, 18 veoautot KamAZ ja Ural, 30 Gazeli, viit BTR-80 ning 40 telki, 40 snaipripüssi, 300 püstolit, üle 500 granaadiheitja, binokleid, öövaatlusseadmeid, laskmistrenažööre, 12 välikööki, enam kui 500 raadiojaama, 20 bensiinigeneraatorit, kaitsekiivreid ja kuuliveste. Kõike seda tahab Kõrgõzstan saada tasuta, humanitaarabi korras.

Kõrgõzstani kaitseministeerium pöördus Venemaa poole raske finantsolukorra tõttu.

Kõrgõzstani riigieelarve puudujääk on 2012. aastal 23 miljardit somi (umbes 490 miljonit dollarit). Riigi rahandusministeeriumi hinnangul on puudujääk järgmisel aastal 16 miljardit somi (umbes 340 miljonit dollarit).