Venemaa prokuratuuri juurdluskomitee sõjaväelise osakonna juht Aleksandr Sorotškin teatas infoagentuurile Interfax, et praegu toimub süüasja ettevalmistamine: dokumentide kogumine ja töö kahtlusalustega. Kas kedagi on ka kinni peetud, ei teatata.  

Katsest viia ebaseaduslikul teel riigist välja lahingumoona sai teatavaks veebruaris 2009. Siis teatati, et grupp mereväe sõjaväelasi koos mitme ärimehega üritasid tuua Tadžikistani territooriumile 30 laevade tõrjeks mõeldud raketti ja 200 lennukipommi. Selgus, et see kaup oli mõeldud Hiina RV-le.

Täpsustatud andmete kohaselt üritasid pagunites kurjategijad ja nende kaaslased viia oma militaarlasti sihtkohta raudteed mööda.

Juurdluse versiooni kohaselt aitas rida kõrgeid mereväe ohvitsere kanda ühe firma arvele 200 laevatõrje lennukipommi utiliseerimiseks üle 1,6 miljoni rubla (550 000 krooni). Tegelikkuses aga neid ei hävitatud, kuigi vastavad paberid olid alla kirjutatud. Sama juhtus ka nende 30 raketiga.

Seejärel toimetati moon ühe sõjaväeosa territooriumile, kust seda siis värvilise metalli koormaks maskeerituna üritati Venemaalt välja toimetada.