Kirja väitel toimub rünnak Eesti aja järgi kell 18, kohaliku aja järgi kell viis õhtupoolikul kusagil kuningliku perekonna residentsi lähistel, edastas kohaliku rahvusringhäälingu SVT uudisteprogramm.

Väidetavalt saadeti kiri Anders Behring Breivikit toetava grupi poolt täna varahommikul ja see oli kirjutatud viletsas inglise keeles. Grupi sõnul on neil vähemalt kolm suurt pommi, mis on valmistatud 1,5 tonnist väetisest.

Rootsi politsei sõnul ohtu elanikele ei ole ja kuninga visiit Karlstadi kesklinna jätkub plaanipäraselt, sellegipoolest on meedia väitel politsei valmisolek tavapärasest suurem ja pommirühm otsib piirkonnast lõhkeaineid.

Rootsi kriminoloog Leif GW Persson ütles aga Aftonbladetile, et pommirisk on sisuliselt olematu. Mehe sõnul ei anna tõsised pommipanijad kunagi teada, kui kavatsevad lõhkekeha õhkida. "Seda ei teinud ju ka nende suur iidol mitte," lisas Persson.

Väidetavat ohtu kommenteerides teatas Persson, et tema arvates riski sisuliselt ei eksisteerigi, kuid politsei peab ikka selliseid ähvardusi arvestama. Persson lisas, et politsei saab selliseid teateid päris tihti ja need on tavaliselt alusetud.