Bushi kampaaniajuhtide sõnul kinnitab see tema võitu, edastas BBC. Florida hääletustulemus pole siiski lõplik, sest Palm Beachi maakonnas asutakse laupäeval hääli kolmandat korda ja käsitsi üle lugema. Samuti lisatakse seni kokkuloetud häältele kuni 17. novembrini kirja teel saabuvad hääletussedelid, mida peaks olema Floridas rohkem kui 2000.

Valimistel edestas Bush oma konkurenti 1784 häälega.

Üleriigilises mastaabis on Al Gore säilitanud Bushi ees umbes 200 000 häälelise edumaa. Bushi võidu korral oleks see USA ajaloos esmakordne juhtum viimase 112 aasta jooksul, kus oma konkurendist vähem hääli kogunud kandidaat osutub presidendiks valituks.

Uudisteagentuuride teatel võib häälte korduslugemine tõusta päevakorrale veel mitmes USA osariigis, kus peamiste presidendikandidaatide võitlus koha eest Valges Majas osutus väga tasavägiseks.

Vabariiklased kaaluvad häälte korduslugemist Iowa osariigis, kus nende presidendikandidaat George W. Bush kaotas oma rivaalile, demokraat Al Gore’ile umbes 5 000 häälega.

Vabariiklased võivad paluda häälte ülelugemist ka Wisconsinis, kus Bush kaotas vaid 6 000 häälega.

Oregoni valimistulemusi ei ole veel üldse teatatud, kuna valimisametnikud tegelevad kümnete tuhandete posti teel antud häälte lugemisega. Lõplikult selgub Oregoni valimistulemus alles 7. detsembriks. Ka Oregonis võib vaja minna korduslugemist, kui Bushile ja Gore’ile antud häälte vahe osutub piisavalt väikeseks.

Washingtoni osariigis ei teata aga seniajani, kes on saanud senaatoriks, kuna vabariiklase Slade Gortoni ja demokraadi Maria Cantwelli poolt antud häälte arv on peaaegu võrdne.

Presidendivalimiste võitmiseks peab kandidaat koguma 270 valijamehe hääled. Bushil on 246 ja Gore’il 260 valijamehe hääled. Florida hääletuse võitja saab endale sealse 25 valijamehe hääled ning ühtlasi võidab ka valimismaratoni. Oregoni 7 valijamehe häältel pole seega otsustavat tähtsust.