Juulikuu esimesel päeval rünnati Bangladeshi pealinna Gulshani linnaosas asuvat Holey Artisan Bakery restorani, mis on populaarne välismaalaste, diplomaatide ja keskklassi hulgas. 12 tundi väldanud pantvangidraama tunnistajate sõnul tapeti need, kes ei suutnud peast Koraani tsiteerida, vahendab uudistekanal BBC.

„Võin kinnitada, et Chowdhury ja veel kolm kahtlusalust tapeti reidi käigus politseinike poolt,“ ütles täna kõrge politseiametnik Sanwar Hossain.

Juulikuises pantvangidraamas hukkus 22 pantvangi, kellest vähemalt osa tapeti ilmselt juba enne eriüksuslaste pealetungi algust, kuus terroristi ja kaks politseinikku. Hukkunute seas oli mitu USA, Itaalia, Jaapani ja India kodanikku.

Sõjaväe teatel kasutati ohvrite vastu „brutaalselt“ külmrelva.

Bangladeshi siseminister Asaduzzaman Khan eitas rünnaku järel seost terroriorganisatsiooniga Islamiriik ja ütles, et ründajate näol oli tegu kohalikku islamistlikku rühmitusse kuuluvate inimestega. „See oli rühmituse Jamaeytul Mujahdeen Bangladesh liikmete kätetöö,“ sõnas minister toona. „Mitte Islamiriigi oma.“