44-aastane insener väidab end olevat spionaažisüüdistusest pahviks löödud, sest ta arvas, et enamik asjassepuutuvaid koptereid olid mõeldud Venemaale eksportimiseks ja ta ei müünud salastatud informatsiooni, vahendab The Earth Times.

Süüdistajate sõnul kasutas ta anonüümseid e-postiaadresse kohtumiste kokku leppimiseks ning tehniliste andmete, manuaalide ja teiste helikoptereid puudutavate dokumentide üleandmiseks Vene välisluureteenistuse SVR (Služba Vnešnei Razvedki) agendile.

Euroopa Aeronautika-, Kaitse- ja Kosmosekompanii EADS, mille alla kuulub ka Eurocopter, esindaja ütles, et neile teada olevatel andmetel ei saanud kompanii mingil viisil kahjustada. Andmed ei olnud salastatud.

Süüdistajate sõnul võivad tsiviilhelikopterite kohta saadud andmed siiski anda Venemaale eelise sama kopteri sõjaliste versioonidega tegelemisel.

Kaitsjad ütlesid kohtule, et SVR maksis kohtualusele vaid manuaalide eest 13 000 eurot (üle 200 000 krooni).

Kohtualune, kes liitus Prantsuse-Saksa helikopterifirmaga 1992. aastal, ei tööta enam Eurocopteri heaks ja juhatab oma insenerkonsultatsioonifirmat. Oma sõnul oli tal olnud võlgu ja ta lootis, et SVR-i mees aitab tal oma äri alustada.