Christiania elanike arvates kehtestati piirkonna omavalitsusõigus kõige hiljem 1987. aastal justiitsministeeriumi sisejuurdluse tulemusena. Selle järgi võib omavalitsusõiguse ära võtta ainult sel juhul, kui Christianias ei peetaks kinni seadustest või seal tehtaks midagi muud peale elamise, vahendab YLE Uutiset.

Christiania on 34 hektari suurune vana kasarmupiirkond Kopenhaageni kesklinnas. Grupp hipisid, majahõivajaid ja vasakradikaale asus mereväe poolt vabastatud hoonetesse elama 1971. aastal ja piirkonna staatus sotsiaalse eksperimendina kiideti ametlikult heaks kaks aastat hiljem.

Vabalinn sai üle maailma kuulsaks, kuid selle üle on toimunud pidev sisepoliitiline vaidlus. Elanikud alustasid esimest kohtuasja juba 1975. aastal, kui parlament otsustas, et Christiania lammutatakse. Pärast elanike võitu kohtus, võis omapärane eluviis jätkuda seal kolm aastakümmet.

2001. aastal Taanis võimule saanud kodanlik valitsus arvas aga teisiti. Eesmärk on lõpetada Christiania avalik hašišikaubandus ja asendada kasarmud kallite korteritega.

Christiania on Taani populaarsemaid turismiobjekte. Piirkonnas käib paar miljonit turisti aastas. Sellest rohkem on külastajaid vaid Kopenhaageni Tivolil.