20-aastane Lanza veetis tunde, mängides verejanulisi arvutimänge nagu Call of Duty ning uurides keldris relvi, kirjutab The Sun.

Torumees Peter Wlasuk käis nelja magamistoaga majas töötades korduvalt keldris ning nägi maa-alust maailma, kus Lanza oma kuritegusid sepitses.

„See oli ilus maja, aga tema elas keldris. Ma mõtlesin alati, et see on imelik. Aga tal oli seal korralik varustus – arvutid, vannituba, voodi, kirjutuslaud ja telekas. Aknaid ei olnud,“ rääkis Wlasuk.

Wlasuki sõnul elas keldris enne kodust minema kolimist Lanza vanem vend. „Siis kolis Adam sinna alla. Poisid olid sõjaväefännid. Neil oli keldris kogu sein plakateid täis. Neil oli plakat igasuguse sõjavarustuse kohta, mida USA-s on kunagi valmistatud. Seal oli suur plakat kõikide tankidega, mis on kunagi tehtud. Lapsed võisid rääkida relvadest, mida nad polnud kunagi näinud, 40., 50., ja 60. aastatest. Lapsed, kes mängivad neid mänge, teavad sellest kõike. Ma ei süüdista mänge selles, mis juhtus. Aga nad näevad ajaloolise relva pilti ja ütlevad: „Ma olen kasutanud seda Call of Dutys.““

Reedel kasutas Lanza kaht käsirelva ja poolautomaatrelva, et tappa kodus ema Nancy, ja läks siis lähedalasuvasse Sandy Hooki kooli.

Ta tungis klassiruumidesse ning mõrvas 20 kuue- ja seitsmeaastast last ning kuus naisõpetajat, enne kui tappis ka enda.

Relvad, mida Lanza kasutas – püstolid Glock ja SIG Sauer ning poolautomaatne Bushmaster, olid Nancy omad.

Call of Duty tüüpi mängudes esineb selliseid relvi väga tihti. Mängijad võtavad endale sõduri rolli ja tapavad suurel hulgal vaenlasi. Mängu viimane versioon Black Ops II on suur ülemaailmne hitt ning miljonite noorte jõulukingisoov.

Lanza kandis ka kuulikindlat vesti ja oli riietatud välivormi.