Kommersandi teatel lülitati Kozak Peterburi kuberneri kandidaatide lühikesse nimekirja pärast seda, kui 25. juuli valitsuse istungil kritiseeriti Peterburi võime ebapiisavate jõupingutuste eest talveks valmistumisel, vahendab Lenta.ru.

Peterburi administratsiooni allikas teatas, et Kozak hakkab kureerima Ühtse Venemaa kampaaniat linnades eelseisvatel regionaalsetel ja föderaalsetel valimistel. Asepeaminister on tõenäoliselt riigiduuma valimistel Ühtse Venemaa esinumber Peterburis. Seda kinnitas Interfaxile ka partei kõrgetasemeline esindaja.

Kozak õppis Peterburi ülikooli õigusteaduskonnas samal ajal kui president Dmitri Medvedev ja sai diplomi viimasest kaks aastat varem. Peaminister Vladimir Putiniga töötas Kozak koos Anatoli Sobtšaki juhitud Peterburi administratsioonis.

Sellest, et just Kozak on peamine kandidaat Peterburi kuberneri kohale, on Vene meedias räägitud ka varem. Teiste võimalike kandidaatidena on mainitud presidendi administratsiooni ülemat Sergei Narõškinit, tema asetäitjat Aleksandr Beglovi ja presidendi asjadevalitsuse juhti Vladimir Kožinit.