Ajakirjas Portland Monthly ja väljaandes ProPublica avaldatud süüdistuste järgi leidsid väidetavad teod aset enne seda, kui Sondlandist suursaadik sai. Sondland oli siis tegev USA loodeosas, pidades hotelle Portlandis ja Seattle’is, vahendab BBC News.

Sondland eitab kõiki süüdistusi ja süüdistab naisi enese süüdistamises tema rolli tõttu Trumpi tagandamisjuurdluses.

„Need ebatõesed väited soovimatu puudutamise ja suudlemise kohta on välja mõeldud ja, ma usun, koordineeritud poliitilistel eesmärkidel,” teatas Sondland. „Neil ei ole mingit tegelikku alust ja ma eitan neid kategooriliselt.”

Kõik kolm naist ütlesid, et Sondland maksis neile tööalaselt kätte, kui nad tema seksuaalsed lähenemiskatsed tõrjusid. Sondland ründas neid väidetavalt verbaalselt tööl, taganes lubatud investeeringust ja võttis tagasi lubaduse tööalaseks tutvustamiseks.

Üks naistest, Nicole Vogel ütles, et kohtus Sondlandiga õhtusöögil 2003. aastal, et kindlustada investeering oma uuele ajakirjale.

Vogel on Portland Monthly omanik. Ajakirja väitel ei osalenud Vogel artikli toimetamisel ja seda tehti koostöös lugupeetud mittetulundusliku uudistegrupiga ProPublica, et kajastada väiteid sõltumatult.

Vogeli sõnul viis Sondland ta pärast õhtusööki ühte oma hotelli ja kutsus tuba vaatama. Siis tegi ta ettepaneku embamiseks, aga nagu Vogel ütles „haaras mu näo ja hakkas mind suudlema”.

Vogel tõrjus Sondlandi eemale ja lahkus hotellist. Hiljem sai ta Sondlandilt e-kirja, milles teatati investeeringu tingimuste muutmisest.

Teine naine, Jana Solis ütles, et kohtus Sondlandiga 2008. aastal, kui tahtis tööd hotelli ohutuseksperdina.

Tööd pakkudes nimetas Sondland Solist viimase sõnul „minu uueks hotellitšikiks” ja patsutas tema tagumikku. Teisel korral kutsus Sondland Solise oma koju Portlandis „kunstikogu hindama” ja paljastas end.

Kolmandal korral palus Sondland Solisel inspekteerida oma korterit ja suudles teda vägisi.

Kolmas süüdistaja, Natalie Sept töötas Portlandis kohaliku poliitiku heaks, kellele Sondland oli raha annetanud.

Pärast tutvustamist kutsus Sondland ta Septi sõnul õhtusöögile, et arutada töövõimalusi. Naise sõnul palus Sondland õhtu lõpetuseks kallistust, aga surus siis ennast tema vastu ja tahtis vägisi suudelda.