Itaalias suri 368 inimest (kokku 1809), Hispaanias 97 inimest (kokku 288) ja Prantsusmaal 29 inimest (kokku 120), vahendab BBC News.

Ka Suurbritannia löödi ühe päeva rekord 14 surmajuhtumiga (kokku 35).

Valitsused üle Euroopa on reageerinud kodanike liikumise piiramisega ja piirikontrolli karmistamisega.

Ka Saksamaa kehtestab oma piiridel Prantsusmaa, Šveitsi, Austria, Taani ja Luksemburgiga täna hommikust kontrolli. Portugal sulgeb piiri Hispaaniaga.

Tšehhi valitsus on kehtestanud karmid liikumispiirangud: inimestel lubatakse liikuda tööle ja tagasi ning osta toitu ja ravimeid ning külastada hädaolukorras perekonnaliikmeid, aga muidu on liikumine kuni 24. märtsini rangelt piiratud.

Austria keelab alates tänasest enam kui viie inimese kogunemised ja Iirimaa palub sulgeda pubid kuni 29. märtsini.

Koolid on suletud paljudes Euroopa riikides.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) kuulutas Euroopa pandeemia epitsentriks.

Kriisi ulatust näitab see, et Šveits teatas nakatunute arvu suurenemisest 24 tunniga 800 võrra 2200-ni. Šveitsis on surnud 14 inimest.

Itaalia kannab suurimat pandeemia koormat 24 747 nakatunu ja 1218 surnuga ainuüksi Lombardias.

Valitsus pani kogu riigi eelmisel esmaspäeval lukku, piiras inimeste liikumist ning andis korralduse kõigi poodide, välja arvatud toidupoodide ja apteekide sulgemiseks. Koolid, spordisaalid, muuseumid, ööklubid ja muud avalikud asutused olid juba varem kinni.

Laupäeval võtsid drastilised meetmed kasutusele ka Hispaania, kus on 7753 nakatunut, ja Prantsusmaa, kus on 5400 nakatunut.

Hispaania valitsus keelas inimestel kodust lahkuda muul eesmärgil kui esmatarbekaupade ja ravimite ostmiseks ja tööl käimiseks.

Prantsusmaal on suletud kohvikud, restoranid, kinod ja enamiku poode.

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen kutsus liikmesriike võitlema pandeemiaga koordineeritult ja ühendatud ressurssidega.

Üle maailma on nakatunud 162 687 inimest ja alla poole, 81 003 juhtumit on Hiinas. Hinnanguliselt on surnud 6065 inimest, neist 3085 Hiinas.

USA otsus kontrollida Euroopast naasvaid ameeriklasi tekitab kaose lennujaamades.

USA reisikeeld Euroopa suhtes laieneb homsest Suurbritanniale ja Iirimaale.

USA on registreeritud 62 surmajuhtumit ja 3244 nakatumist.