"Loodame, et haigestumiste arv väheneb, kuid kardame, et tegelikult see kasvab," ütles Schleswig-Holsteini ülikooli meditsiinikeskuse esindaja Oliver Grieve BNSi teatel.

Saksamaalt on haigestumised levinud ka teistesse Põhja-Euroopa riikidesse, alanud nädalal on karta haigusjuhtude arvu suurenemist. Rootsis on avastatud 36 kahtlast haigestumist, mis kõik on seotud reisimisega Põhja-Saksamaale. Haigestumisi on registreeritud ka Suurbritannias, Taanis, Prantsusmaal ja Hollandis, ka need juhud on seotud sõitudega Saksamaale.

Saksa võimude sõnul on haigustekitaja allikas endiselt selgusetu. Bakterit on leitud Hispaaniast imporditud kurkidelt, kuid pole selge, kas kurgid saastusid Hispaanias, transportimise ajal või Saksamaal.

Saksa valitsus ja liidumaade esindajad kogunevad esmaspäeva õhtul kriisiistungile.

Haiguspuhangu põhjustajaks on enterohemorraagiline E. coli (EHEC) bakter, mille tõsiseim tüsistus hemorraagilis-ureemiline sündroom (HUS) võib lõppeda surmaga.

Stockholmis asuva Euroopa haiguste ennetamise ja kontrolli keskuse (ECDC) hinnangul on praegune puhang Saksamaal üks suuremaid omataolisi maailmas.