Allikad väidavad, et sellised plaanid tekkisid juba mitme kuu eest, kuid Winfrey pole veel ikka kandideerimise suhtes kindlat otsust teinud.

Oprah Winfrey esindaja pole esialgu reageerinud CNN-i soovile teletähelt ametlikku kommentaari saada.

Presidendiks kandideerimise "võidujooks" algab ametlikult pärast tänavu novembris toimuvaid valimisi, aga mitmed võimalikud kandidaadid ilmutavad juba aktiivsuse märke kõrge ametikoha püüdmiseks valmistumisel.

Winfrey rääkis Kuldgloobuste galal elutööauhinda vastu võttes peamiselt ahistamisskandaalist sündinud #MeToo kampaaniast, aga sõnum horisondil terendava uue päeva kohta kõlbaks ka presidendikampaania avalöögiks. Nii vähemalt on meedias ja veebis arutlema hakatud.

Winfrey tuntus, rikkus ja mõjuvõim teeksid temast demokraatide poolelt tugeva presidendikandidaadi. Aga kas ameeriklased valiksid vaba maailma juhiks uuesti ekraanitähe? Eriti sellise, kellel vähe kogemusi poliitika vallas.

Winfrey ei teeks seda kindlasti igavusest. Ta on hõivatud kaabelkanali OWN tegevjuhina, CBS-i uudistesaate "60 Minutes" ("60 minutit") erikorrespondendina ja tegeleb ka investeerimisega.

Vähemalt CBS-i tööst peaks ta presidendiks kandideerides loobuma, et ei tekiks huvide konflikti.

OWN-i juurest eemaldumine oleks kergem. Winfrey pikendas lepingut selle tegevjuhi jäämiseks kuni 2025. aastani, aga müüs maha osad aktsiad, mis tal ettevõttes on.