Viis meest mõisteti kokku 120 aastaks vangi katse eest tuua riiki sisse enam kui saja miljoni naela väärtuses kokaiini.

1,4 tonni A-klassi narkootikumi, mille väärtuseks hinnatakse 112 miljonit naela, leiti jahi pardalt, mis peeti kinni Cornwalli ranniku lähistel eelmise aasta augustis, vahendab ITV.

Bristoli kroonikohus mõistis Briti kodanikud, 64-aastase Nigel Clarki ja 59-aastase Dean Watersi, 49-aastase Eesti kodaniku Richard Musta, 27-aastase hollandlase Raymond Dijkstra ja 21-aastase lätlase Voldemars Gailise vangi.

Vanglakaristuste pikkused on järgmised: Clark ja Waters 28 aastat, Must 30 aastat, Dijkstra 18 aastat ja Gailis 16 aastat.

Eestlane, lätlane ja hollandlane peeti Suurbritannia piiri lähedal merel kinni möödunud augustis pärast seda, kui Suurbritannia ametivõimud olid neid kaks aastat jälginud. Peidetud kokaiinilastiga olid mehed teekonda alustanud Lõuna-Ameerikast Surinamest. Suurbritannia ametivõimud eskortisid jahi Inglismaale Cornwalli Newlyni sadamasse, kus kapten Must ning meeskonnaliikmed Dijkstra ja Gailis vahistati.

Laevalt leiti peidikust 1400 kilo kokaiini. Sellise lasti väärtus läks süüdimõistetutele maksma umbes 44 miljonit naela, mis eurodesse ümberarvestatuna on üle 50 miljoni. Lõpptarbijatele müües oleks selle eest saanud aga 112 miljonit naela ehk umbes 130 miljonit eurot.