Kõige kehvema tulemuse sai kubernerivalimistel Sahhalini oblasti kuberneri senine kohusetäitja Valeri Limarenko (56,15%), kõige parema aga Taga-Baikali krai kuberneri senine kohusetäitja Aleksandr Ossipov (89,61%), vahendab RBK.

Venemaa keskvalimiskomisjoni esimees Ella Pamfilova teatas ka lõpliku keskmise valimisaktiivsuse, mis oli 41,2%. See oli 3,5% kõrgem kui aasta varem. Pamfilova sõnul muudeti täielikult häälte lugemise käigus või kavatsetakse muuta tulemusi ilmnenud rikkumiste tõttu nelja subjekti kaheksas jaoskonnas. Pamfilova sõnul fikseeriti rikkumised Krimmis, Orjoli oblastis, Moskva oblastis Sergijev Posadi rajoonis ja Peterburis.

Moskva linnaduuma valimistel said opositsioonierakondade toetatud kandidaadid 45 kohast 20. Valimised kaotas näiteks Ühtse Venemaa Moskva osakonna juht Andrei Metelski.

Kaheksa subjekti seadusandlikes kogudes sai Ühtne Venemaa keskvalimiskomisjoni andmetel enamuse. Habarovski kraiduuma valimistel sai võimuerakond vaid 12,51-protsendise toetuse, kaotades LDPR-ile (56,12%) ja kommunistidele (17,24%).

Veel kolmes regioonis – Mari Elis, Altai vabariigis ja Sevastopolis said Ühtse Venemaa esindajad alla 50% häältest.

Eile toimusid Venemaal enam kui kuued tuhanded valimised erineval tasemel kõigis 85 regioonis.