Endine abišeriff James Ford Seale mõisteti 2007. aasta juunis süüdi inimröövis ja inimröövi kavandamises seoses 19-aastaste Charles Eddie Moore’i ja Henry Hezekiah Dee kadumisega, vahendab CNN.

Teisipäeval nõustus apellatsioonikohus Seale’i väidetega, et teda ei oleks kunagi tohtinud teismeliste surmaga seoses kohtu alla anda, sest inimrööviga seotud kuriteod aeguvad viie aastaga.

Mõrva eest Seale’i kohtu alla ei antud, kuid süüdistajad väitsid, et tema ja teised Ku Klux Klani liikmed kavandasid röövimise, peksid ja mõrvasid Dee ja Moore’i 1964. aasta mais. Süüdistuses on öeldud, et Seale ja teised klanniliikmed võtsid tee ääres hääletanud ohvrid oma auto peale ja viisid Homochito metsa Franklini maakonnas Mississippi osariigis, kus neid peksti ja relva ähvardusel üle kuulati.

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) andmetel seoti Dee ja Moore seejärel teibiga kinni, neile pandi külge raskus ja visati Old Mississippi jõkke.

Nende lagunenud kehad leiti kaks kuud hiljem, kui otsiti kolme kadunud inimõiguslast.

Seale ja tema kaaslane Charles Edwards vahistati tapmiste eest 1964. aastal, kuid vabastati kautsjoni vastu ja kohtu alla neid ei antud. FBI andis asja üle kohalikele võimudele, kuid kohus lõpetas selle, sest tunnistajad olid keeldunud tunnistamast.

Asi võeti uuesti üles 2007. aastal, kui Moore’i vend avastas, et Seale on veel elus.