Berlusconi on Milanos kohtu all süüdistatuna alaealisele prostituudile seksi eest maksmises ja võimu kuritarvitamises. Napoli prokuratuur nõuab aga kiirendatud kohtuprotsessi seoses Berlusconi-vastaste korruptsioonisüüdistustega, vahendab BBC News.

Itaalia seadus lubab eelistungid, mis võivad kesta üle aasta, ära jätta, kui tõendeid peetakse ülekaalukateks. Kohtunikul on kümme päeva aega otsustada, kas anda luba kiirendatud protsessi läbiviimiseks.

Berlusconit süüdistatakse vasakpoolsele senaatorile kolme miljoni euro maksmises Berlusconi erakonda Popolo della Libertà ületulemise eest 2006. aastal. Selle tulemusena nõrgendati tollase peaministri Romano Prodi valitsust, mis 2008. aastal lagunes, ja sellele järgnenud valimistel tuli võimule Berlusconi.

Eelmisel nädalal mõisteti Berlusconi aastaks vangi lindistatud telefonivestluse ebaseadusliku avaldamise eest ajalehtedele. Kõige tõenäolisemalt kaebab Berlusconi otsuse edasi.

Berlusconi on edasi kaevanud ka süüdimõistva otsuse maksupettustes seoses tema firma Mediaset tehingutega USA filmide teleõiguste ostmisel. Otsust on oodata varsti.

Esmaspäeval teatasid Berlusconi advokaadid Milano kohtus, et Berlusconi ei ole teist päeva järjest võimeline kohtusse tulema, sest tal on silmapõletik ja kõrge vererõhk.

Prokurörid väitsid aga, et Berlusconi liialdab oma terviseprobleemidega, et kohtuprotsessi venitada ning kohus andis korralduse Berlusconi meditsiiniliselt läbi vaadata.

Kohtu tööd takistasid esmaspäeval ka Popolo della Libertà liikmed, kes ilmusid kohtuhoonesse ja nõudsid, et protsess peatataks.

Parteiametnik Laura Ravetto ütles AFP-le, et tema arvates on käimas õiguslik vandenõu Berlusconi vastu.