Sõjakuritegudes süüdi mõistetud punapartisani arvates on Läti Strasbourgi kohut petnud ja on kohtuasja sisu väärastanud.

„Läti pettis kohut! Loodud on poliitiliselt moonutatud deklaratsioon ja kohus näkkas selle roppuse peale. Läti viskas kohtuasjast selle tuuma välja," ütles Kononov Vene uudisteteenistusele RSN antud intervjuus.

Tema sõnul jättis Läti pool kohtule esitamata tõendid, et Kononovi juhitud partisanisalga poolt mais 1944 tapetud lätlased olid Saksa eriteenistuste poolt värvatud diversandid ja karistussalklased. Süüdi mõistetud veterani sõnul meelitasid lätlased 12-liikmelise partisanide üksuse hoonesse lõksu, mille järel lasid nad maha ja süütasid ehitise.

Venemaa välisministeerium toetab igati Kononovi. Moskva nimetas süüdimõistvat otsust „äärmiselt ohtlikuks pretsedendiks, mis tekitab muret ja ärevust". Lisaks lubati nüüd vaadata oma suhted kohtu ja Euroopas Nõukoguga tervikuna üle vaadata.

Läti välisministeerium aga kiitis inimõiguste kohtu suure koja otsuse heaks ning see kinnitab rahvusvahelise õiguse printsiipi, et sõjakuriteod on aegumatud.

Endine välisminister Māris Riekstiņš ütles päevalehele Diena, et on kohtuotsusega rahul, kuna see näitab, et kohus ei allunud Moskva survele.