Norra ajaleht Verdens Gang teatas eraldatud tulekahjutsoonis olevatele pealtnägijatele ja Vene suhtlusportaalis VKontakte olevale monitooringugrupile viidates, et pärast seda kui Šoigu teatas, et tulekahju tuumaallveelaeval Jekaterinburg on kustutatud, põles see tegelikult hoopis suurema hooga. Allveelaeva juurde saabuvad pealtnägija sõnul üha uued tuletõrjeautod, teatas Norra ajalehele keskkonnakaitseorganisatsioon Bellona.

Keskkonnakaitsja sõnul on olukord murettekitav, sest vesi võib sattuda reaktoritsooni.

Teatatakse ka, et põletushaavadega on haiglasse viidud vähemalt 19 inimest. Pole teada, kas tegemist on tavaliste või radiatsioonist tekkinud haavadega.

Šoigu sõnul ei ole keegi kannatada saanud.

Norra piirilinna Sør-Varanger linnapea Cecilia Hansen teatas, et olukorda jälgitakse tähelepanelikult ja ollakse valmis käiku laskma erakorralise olukorra plaani.

Suhtlusportaalis VKontakte olev grupp teatab Murmanskist:

„Jätkub tuumaallveelaev Jekaterinburg kustutamine Rosljakovos. Praegusel hetkel on selge, et leeke ei õnnestu summutada, ilmselt kustutatakse kuni hommikuni. Uudiste teatel kustutati laev juba kell 19, aga ta põles edasi... Ei maksa kõike uskuda. Kellel on Rosljakovos Geigeri mõõtur, mõõtke, palun ja kirjutage üles. Uudistes ei räägita kunagi tõtt.

Moskvast lendas välja kaks eriolukordade ministeeriumi lennukit roboti ja operatiivgrupiga. Severomorskist evakueeritakse lapsi. Olukord on nutune. Rosljakovosse toodi pool Murmanskit.

Murmanskis võetakse kasutusele reservtehnikat. Kohal on kuberner. Ministri ja presidendiga on loodud telesild. Saabusid radiatsiooni- ja keemialuure autod. Uurimiskomiteest on palju autosid. Palju on ka FSB-lasi. Toodi kohale kaks Kamazi automaatidega ajateenijatega... laevastiku ülem... Jube on seal! Kustutavad ja kustutavad... Vene ohvitserid evakueerivad oma perekondi. Severomorskis on minu sugulastel dosimeeter põhjas. Ma võtsin Skype'i teel ühendust, öeldi, et on põhjas. Miks meile eilseid mõõtmisi näidati?

Sõber sõjaväelane ütles, et Rosljakovosse saabus Šoigu! Laev põleb seest, aga reaktorini on veel pikk maa. Ikkagi pole ta kustutatud, tähendab olukord läheb pingeliseks!

Pardal on tõelised lõhkepead. Enne plaanilisi tulega seotud töid oleks pidanud lahingumoona maha võtma. Komandör lubas ja tehas võttis vastu laeva koos lahingumoonaga! Hoiti mahalaadimise pealt kokku. Poisid võidelge, põlete... Muutsid Venemaa Medveputiaks. Igal pool on omavoli. Hääletage Putini poolt, poisid!

Üks hukkunu. Teistel andmetel kolm.

Mul töötab noormees eriolukordade ministeeriumis, peaks homme valves olema, aga helistati praegu, kutsuti kohe välja, seal on asi väga tõsine, ta paneb mu muretsema, et lihtsalt kutsuti välja, mitte kell viis õhtul, vaid kell 3 öösel... Praegu põleb ainult torpeedosektsioon!

Mul on mees Rosljakovos. 6. väeosast. Siiani pole ühendust võtnud. Alles käisin Rosljakovos. Liiklusinspektsioon ei lase kedagi ligi.

Kõik Murmanski üksused on tulekahjul (kell 6 kohaliku aja järgi), linnas on valves reservid. Töötavad kaheksa voolikut. Kustutatakse väljastpoolt, sees võitleb meeskond elu eest. Otsustatakse, kas uputada täielikult (koos dokiga), et sisemus täituks veega. Tööd on palju. Ühes kohas kustutatakse ära, teises kohas süttib. Miski pole veel lõppenud.