Ajalehe Novaja Gazeta teatel toimusid pärast pilootide Vladimir Sadovnitši ja Aleksei Rudenko Tadžikistanis 8,5 aastaks vangi mõistmist Venemaa föderaalse migratsiooniteenistuse ja politsei ühisreidid Moskva suurtel turgudel, kus töötab sadu immigrante Tadžikistanist. Paljud neist pidasid paremaks varjuda ja oodata, vahendab Lenta.ru.

Mõni päev pärast pilootide vangi mõistmist teatas föderaalne migratsiooniteenistus, et ajutistesse kinnipidamiskohtadesse on paigutatud umbes 300 Tadžikistani kodanikku, kes ootavad Venemaalt väljasaatmist. Järgnevatel päevadel saadetigi osa neist välja. Tadžikistani migratsiooniteenistuse teatel saadeti 11.-16. novembril kodumaale 57 tadžiki võõrtöölist.

Moskva politsei allikas teatas, et massilist väljasaatmist, nagu toimus Gruusia kodanikega (ilmselt peetakse silmas 2006. aasta grusiinide väljasaatmist, mis järgnes spionaažis kahtlustatud Vene sõjaväelaste vahistamisele Tbilisis), ei tule. Allika sõnul on paari päevaga kõik möödas.

Interfax teatas kolmapäeval, et migrandid, kellele on kohus juba väljasaatmisotsuse langetanud, saadetakse siiski kodumaale.