Ühtki vastaskandidaati leebe kõnemaneeriga kindlameelsel Annanil ei olnud ja 189-liikmeline assamblee kinnitas 63-aastase diplomaadi üksmeelselt ametisse. Kaks päeva varem oli tema kandidatuuri heaks kiitnud Julgeolekunõukogu.

Ametivande andnud Annan ütles, et tema sihiks teisel ametiajal on tuua inimesed maailmaorganisatsioonile lähemale.

“Vaid siis, kui nende usaldus ÜRO vastu tugevneb, on õigustatud teie usaldus minu vastu,” ütles Annan.

1945. aastal loodud Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni seitsmes peasekretär Annan nimetas lühikeses kõnes oma esimest ametiaega suurte muutuste ja väljakutsete ajaks.

Delegaadid aplodeerisid tormiliselt, kui assamblee president Harri Holkeri palus neil toetada Julgeolekunõukogu ettepanekut uuendada Annani mandaati kuus kuud enne tema esimese ametiaja lõppu 31. detsembril. Teine ametiaeg algab 1. jaanuaril 2002.

Annani tagasinimetamise ettepaneku esitas Julgeolekunõukogu president Anwarul Chowdhury Bangladeshist, öeldes, et “ta oli oma ametis suurepärane”.

Annan viis läbi reforme, et ÜRO moderniseerida, ta arendas maailmaorganisatsiooni suhteid ühiskonna ja erasektoriga ning muutis rahuvalveoperatsiooni efektiivsemaks, kiitis Chowdhury.

Annan tõi oma kõnes välja ühe ja tähtsaima ülesande, mis seisab täna ÜRO ees. Selleks on aids ja HI-viirus, mis on tapnud maailmas 22 miljonit inimest ja nakatanud 36 miljonit.

“Olen võtnud selle küsimuse oma isiklikuks prioriteediks ja ma olen veendunud, et seda lahingut on võimalik võita,” lausus ta.