Ajalehes Times järjejutuna ilmuma hakkavas raamatus ründab Williams ägedalt meelelahutushiidu Walt Disney Co, laste talendikonkursse ja arvutimänge, mis väljendavat eriti selgelt kaasaegse ühiskonna häbitut arusaama, nagu oleksid lapsed ja noored lihtsalt veel üks tarbijatüüp.

“Laste haaramine stiilisõdade fetišistlikku hüsteeriasse on kõike muud kui ohutu,” kirjutab Williams.

“Õnneks on esialgu veel harukordne, et keegi paari tossude pärast mõrvaks või läheks vabasurma, kui ei suuda teistega võrdselt moekaupu osta, kuid mida öelda müügikultuuri kohta, mis nii avalikult kinnismõttelisust õhutab? Disney impeerium on selle arendanud enneolematu professionaalsuse astmeni.”

Aina arvukamalt korraldatavad andekate ja ilusate konkursid teevad lastest enneaegselt seksuaalsed objektid, väidab Williams.

Walesis 1950. aastal sündinud Williamsist sai 36-aastasena Oxfordi Ülikooli noorim teoloogiaprofessor. Ta valiti 1992. aastal Monmouthi piiskopiks ning 2000. aastal Walesi piiskopiks.

Blairil oli valida kahe piiskopikandidaadi vahel ning ta eelistas Williamsi St. Albansi piiskopile Michael Nazir-Alile.

Uus piiskop on rahvusvaheliselt tuntud teoloog, filosoof, luuletaja ja keeleteadlane, räägib seitset keelt, on abielus ja kahe lapse isa.

Williams on ka esimene väljastpoolt Inglismaad pärinev Canterbury peapiiskop sestsaadik, kui anglikaani kirik 16. sajandil Roomast lahku lõi.

Liberaalsemad kirikutegelased toetavad Williamsi, traditsioonitruumaid ärritab tema sallivus homoseksuaalsete vaimulike suhtes.

Lisaks tarbijaühiskonna ründamisele lööb maailma 70 miljoni anglikaani uus juht ilmselt laineid oma poolehoiuga naispiiskoppide valimisele, Afganistani sõjategevuse avaliku kritiseerimisega ning USA Iraagi ründamise plaanide ebamoraalseks pidamisega.