Hotelli töötajad rääkisid, et Kim sõi isukalt kõiki vene rahvusroogasid. Teisipäeva õhtul oli ta õhtusöögile kutsunud ka 6-7 tuttavat venelast, kellega ta oli Nõukogude Liidu aegadel lähedaseks saanud.

Kas Põhja-Korea liider ka hotellinumbris asuvat soome sauna kasutas, pole teada.

Peaaegu kogu kolmapäevase päeva veetis Põhja-Korea liider hotellis, käies vahepeal vaid pooleteiseks tunniks Kremlis. Hotellis käis tal palju külalisi, sealhulgas omaaegne KGB ülem Vladimir Krjutškov.

Kolmapäevaks oli Kimil plaanitud Tretjakovi galerii külastamine, kuid ilmselt turvalisuse kaalutlustel ta sinna ei läinud. Küll käisid maale imetlema Põhja-Korea delegatsiooni teised liikmed, teistele külastajatele oli muuseum sel ajal suletud.

Mitteametlikel andmetel oli mõni päev tagasi Tretjakovi galeriile pommiähvardus tehtud. Lõhkekeha ei leitud, kuid see intsident tegi Kimi julgestusteenistuse valvsaks.

Kimi saabumise puhul rakendati Metropolis eriti karme turvameetmeid. Veel päev enne Kimi saabumist ei osanud keegi hotelliadministratsioonist kinnitada, et Põhja-Korea liider just selles hotellis peatub.

Põhja-Korea liider Kim Jong-il asus kolmapäeva õhtul Moskvast rongiga tagasiteele.

Jaroslavli vaksalis saatsid teda ära Vene asepeaminister Ilja Klebanov ja teised Venemaa kõrged ametiisikud. Ajakirjanikke ärasaatmistseremooniale ei lastud.

Minut enne rongi ärasõitu ilmus perroonile Nõukogude Liidu aegne kaitseminister Dmitri Jazov, kes käis kogu aeg Kimi Moskvas viibides teda rongijaamades vastu võtmas ja ära saatmas.

Marssal Jazov tunnistas ajakirjanikele, et tundis hästi Põhja-Korea eelmist juhti Kim Il-sungi ning on tuttav ka Kim Jong-iliga. Jazov selgitas, et ta oli pikka aega Kaug-Ida sõjaväeringkonna juhataja ning külastas Põhja-Koread vähemalt kuuel korral.

Mõni minut enne rongi väljumist sõitis perroonile must limusiin, mis suundus rongi keskosa poole. Pärast rongi lahkumist limusiin tagasi ei tulnud. Kõige järgi otsustades pandi auto ka rongi peale.

Kimi ärasaatmise ajal mingeid intsidente ei toimunud. Erandiks oli vaid keegi suletud perroonile sattunud mees, kes paistis olevat tavaline reisija. Turvatöötajad talutasid ta viisakalt, kuid kindlalt piirde taha.

Tagasiteeks läbi Venemaa Põhja-Koreasse kulub Kimil üle nädala. Mõningail andmeil võib ta 11. augustil teha paaripäevase vahepeatuse Novosibirskis.

17. augustil peaks Kim saabuma Habarovskisse, kus ta on samuti plaaninud peatumist.

Habarovskist sõidab Põhja-Korea liidri rong piirijaama Hassan, kus toimub kõrge külalise pidulik ärasaatmistseremoonia.

Kimi erirong jõudis Venemaa pinnale 26. juulil ja sõitis Moskvasse kaheksa päeva.