„Saarele pääseb vabalt, eriti selle rannapoolsele osale,” ütles Jaagant Delfile. „Mis aga puudutab saare keskel asuvat hotelli, kus kohtumine toimub, siis seal on väga suured taradega ümbritsetud alad, kuhu ligipääs on sisuliselt võimatu, tara tagant ei näe isegi hotelli. Merel on näha politseikaatreid, mida kohalike sõnul oli eile veel rohkem. Koptereid tiirutab, aga suhteliselt harva. Liikumisele erilisi takistusi ei ole, nurga peal keegi kahtlustavalt ei vaata. Eks on kõik ettevalmistused juba enne ära tehtud, et täna midagi karta ei oleks.”

Hommikul Donald Trumpi ja Kim Jong-uni korteežide saabumist jälginud ajakirjaniku sõnul mõjus üllatavalt ka see, kui diskreetselt riigijuhid saarele saabusid. „Jälgisin saabumist otse sadamas asuva kaubanduskeskuse kõrval, kust algab Sentosa saarele viiv tee,” ütles Jaagant. „Korteeži möödaminek oli natuke ootamatu, sest vastassuunas liiklust kinni ei pandud, ei olnud ka sireene ega midagi. Liidrite tulekust sai aimu selle järgi, et hakkasid tulema politsei mootorrattad. Kolonnid liikusid läbi rahulikult ja vaikselt: kõigepealt umbes pool 9 hommikul Trumpi oma ja veerand tundi hiljem Kimi kolonn järgi.”

Reporteri sõnul on tajuda, et Singapuri võimud on püüdnud kohtumisega kohalikke võimalikult vähe häirida. „Nagu tänasesse Eesti Päevalehte kirja sai, siis keegi kurtma ei kipu, et nende elu see tippkohtumine kuidagi palju segaks,” ütles Jaagant. „Üldiselt on inimesed pigem positiivselt elevil või täiesti neutraalsed. Ilmselt mängivad siin reaktsioonides rolli ka siinse Aasia regiooni kultuuritavad.”

Kui akrediteeritud ajakirjanikke oli eilsetel andmetele umbes 2500, siis tegelikult on välismeediat Jaaganti sõnul saarel ja selle ümbruses tajutavalt rohkem. „Huvitav, et Kim paistab olevat kaasa võtnud ka hulga oma alluvatest ajakirjanikke,” lisas Jaagant. „Kimi luksus-Mercedese ees liikunud auto katuseluugist olid vööni väljas kaks fotoaparaatidega meest, kes riigipea autot pildistasid.”