Kim lendas Lõuna-Korea uudisteagentuuri Yonhap teatel Pyongyangist Singapuri Hiina eralennukiga, võttes turvalisuse kaalutlustel algselt kursi Pekingile, aga muutes poolel teel lennu numbrit ja suundudes Singapuri.

Kim ja Trump kohtuvad mõlemad enne üksteise nägemist Singapuri peaministri Lee Hsien Loongiga.

Ajalooline, esmakordne kohtumine ametis oleva USA riigipea ja Põhja-Korea diktaatori vahel leiab aset teisipäeva hommikul kell 9.00 kohaliku aja järgi Sentosa saarel luksushotellis Capella.

Ajal, mil Kim asus teele Singapuri poole, teatati, et nooruke diktaator pelgab, et tema äraoleku ajal võib kodumaal toimuda riigipööre, mille ennetamiseks vahetas ta hiljuti korraga välja kaitseministri, peastaabi ülema ja armee poliitbüroo direktori, asendades vanad olijad talle lojaalsemate tegelastega.

Optimistlikult võiks siit välja lugeda lootust, et Kimil on läbirääkimistega tõsi taga, sest igasugune desarmeerimine tekitab mõistetavalt suurimat vastuseisu just kõrgete sõjaväelaste seas.

Kim ei ole oma ametiajal veel kodust nii kaugele reisinud. Kapitalistlik elulaad ei ole talle siiski võõras, sest nooruses õppis Põhja-Korea riigipea väidetavasti Šveitsis. USA presidendiga tühjas Singapuri luksushotellis maailma asju arutada on aga midagi sootuks muud. Trump tunneb ennast sellises miljöös märksa kodusemalt, mis annab talle ilmselt psühholoogilise eelise, kuigi tema soovimatus valmistuda kohtumiseks ette, millega ta on ka kelkinud, võib talle valusalt kätte maksta.