Kim tegi selle avalduse, jälgides sõjaväeõppusi, kus kasutati ka värskelt välja arendatud rakettide stardiseadeldisi, teatas riiklik uudisteagentuur KCNA. Lõuna-Korea on KCNA teatel uute relvade tegevusulatuses, vahendab Reuters.

Kim ütles, et Põhja-Korea peab tugevdama oma tuumajõude nii kvaliteedilt kui ka kvantiteedilt, ning rõhutas vajadust, et tuumalõhkepead oleksid riigi kaitseks alati valmis, et iga hetk välja lasta, teatas KCNA.

„Nüüd on meie jaoks aeg muuta meie vaenlastele sõjalise vastuseisu režiim igakülgselt ennetava rünnaku režiimiks,“ ütles Kim.

Kim kritiseeris Lõuna-Korea presidenti Park Geun-hyed, nimetades viimast esimest korda nimepidi, selle eest, et Park tegutseb liidus USA kaabakatega, ning lisas, et pikemas perspektiivis sajab Parki hüsteeria ainult tema varemetele.

Põhja-Korea tööliste partei ametlik ajaleht Rodong Sinmun avaldas reedel kolmeleheküljelise reportaaži koos fotodega sellest, kuidas Kim raketiõppusi jälgib.

Terve lehekülg oli pühendatud ka Parki sõimamisele. Teda nimetati õelaks naiseks, kes teeb oma kaasmaalastele põhjas igati kurja.