Kiievi oblastis viiakse läbi küsitlusi kahtlaste isikute olemasolu kohta. Omakaitselased külastavad asutusi, kus võivad end varjata sissesõitnud „külalisetenduste andjad“. Jagatakse telefoninumbreid, kuhu sellistest isikutest teatada ning kontrollitakse igasugust informatsiooni, vahendab UNIAN.

Kontrollitakse kohti, kus võib peatuda suur hulk inimesi. Kõik toimub omakaitselaste oma ja maaettevõtjate raha eest.

Kolmapäeval kogunesid omakaitselased selleks, et arutada, kuhu paigutada kontrollpunktid. Strateegilised on kaks suunda – Žõtomõri ja Odessa maanteed.

Üks kontrollpunkt asub näiteks kaheksa kilomeetri kaugusel Kiievist. See püstitati neli päeva tagasi ning selle peamine ülesanne on Kiievi kaitsmine. Seal viibivad omakaitselased, kohalikud elanikud ja erariietes eriteenistuste esindajad. Kui näiteks saabub informatsioon separatistide lähenemise kohta, tõstab metsa peidetud kraana maanteele hiiglaslikud kivirahnud. Põõsastes valvavad Ukraina relvastatud rohelised mehikesed, kes on valmis pealinna kaitsma.

Omakaitselased valvavad kontrollpunktides ka koos autoinspektsiooniga. Kontrollitakse iga autot. Rõhutatakse, et seda on lubatud teha ainult korrakaitsjate juuresolekul.

Ei magata ka Kiievis endas. Räägitakse, et 9. maiks mingeid erilisi jõupingutusi ei tehta, sest kõik on juba niigi ammu valmis. Juba teatakse ka, kes on võimalikud potentsiaalsed provokaatorid.