Kohtumisest Ukraina president Viktor Janukovõtšiga olid rääkima tulnud erakonna UDAR juht Vitali Klõtško, ühenduse Svoboda juht Oleh Tjahnõbok ja erakonna Batkivštšõna liider Arseni Jatsenjuk, vahendab Lenta.ru.

Klõtško teatas, et opositsiooniliidreid püüti läbirääkimistel nii palju kui võimalik hirmutada. „Ma kardan inimohvreid. Jah, ma kardan! Kardan emadele aru anda,“ rõhutas Klõtško, kutsudes kaaskodanikke üles üldstreigile, vahendas INSIDER.

Tjahnõbok küsis Maidanile kogunenutelt, kas nad on nõus Hruševskõi tänava blokeerimise lõpetama, et vahistatud aktivistid vabastataks, nagu lubas president. Meeleavaldajad vastasid rahulolematute hüüetega, teatas UNIAN. Seepeale tegi Tjahnõbok ettepaneku hääletada, kas võimude ettepanekutega nõustuda või jätkata vastasseisu. Enamik inimesi hääletas teise variandi poolt.

„Praegusest otsusest sõltub meist igaühe elu. Me tuleme teiega kuni viimase võitluseni, aga tingimustel mis on distsipliin, käskude täitmine, ühtne vägi,“ ütles Tjahnõbok.

Jatsenjuk teatas Maidani laiendamisest Hruševskõi tänavale. Ta kutsus kaaskodanikke üles protesteerima ainult rahumeelselt, kuid mitte sammukestki järele andma. Batkivštšõna veebilehel öeldakse siiski, et opositsioon jätkab läbirääkimisi, et jõuda reaalse tulemuseni.

Opositsiooniliidrid leppisid Janukovõtšiga kokku, et vaherahu Hruševskõi tänaval peab kestma vähemalt hommikuni, kui läbirääkimisi presidendiga võidakse jätkata.

Kella kolmeks olid meeleavaldajad ehitanud Hruševskõi tänavale neli barrikaadide liini, teatas RIA Novosti. Eriüksuse Berkut võitlejad ja siseväelased seisid nende läheduses. Olukord oli rahulik.