„Kiievi linna Ševtšenko rajoonikohus rahuldas uurija ja protsessuaalse juhi taotluse ning võttis vastu otsuse eranditult kõigi briifingul mainitud isikute kohtusse toomise ja tõkendina vahi all hoidmise kohta. Need on Vene Föderatsiooni relvajõudude kindralstaabi ülem ning selles asjas kindlaks tehtud ja üle kuulatud Vene Föderatsiooni õhudessantvägede 98. diviisi sõjaväelased,“ teatas Matios UNIAN-i vahendusel.

Matios teatas briifingul Kiievis, et Venemaa tungis Ukraina territooriumile 2014. aasta augusti lõpus, et takistada Ukraina terrorismivastase operatsiooni jõude ja mitte lasta neil Donetskit piiramisrõngasse võtta.

Veel teatas Matios, et perioodil 8.-23. august 2014 tulistati terrorismivastase operatsiooni jõude Savur-Mogila – Uspenka – Amvrossijivka suunal Venemaa territooriumilt süstemaatiliselt ja massiliselt raketiheitjatest Grad, Smertš ja Uragan ning et see on kinnitatud tõenditega.

Matiose sõnul juhtis Venemaa kindralstaabi ülem alates 2013. aastast Ukraina suveräänsuse rikkumise kuritegeliku plaani väljatöötamist ja realiseerimist.