Tegemist on Pariisile teadaolevalt esimeste hukkunutega alates Prantsuse üksuste Kesk-Aafrika Vabariiki saabumisest läinud nädalal, teatab AFP BNS-i vahendusel.

"Suure kurbusega võttis president vastu uudise, et [esmaspäeva] õhtul hukkus Banguis lahingus kaks Prantsuse sõdurit," teatas presidendipalee avalduses.

"Nad andsid oma elu, et päästa paljude teiste elud. President [François Hollande] väljendab sügavat austust nende kahe sõduri toodud ohvri vastu ning kinnitab taas oma täielikku usku Prantsuse vägedesse, mis koos Aafrika vägedega tegutsevad pühendunult julgeoleku taastamise nimel KAV-is, et kaitsta rahvast ja tagada ligipääs humanitaarabile," seisis avalduses.

ÜRO julgeolekunõukogu toetas neljapäeval ühehäälselt Aafrika riikide ja Prantsusmaa sõjalist sekkumist Kesk-Aafrika Vabariigis. Prantslaste koostatud resolutsioon annab ÜRO mandaadi 3600 Aafrika ja 1200 Prantsuse sõduri riiki saatmiseks.

Esmaspäeval teatas Pariis, et suurendab relvajõudude arvu endises koloonias 1600-ni.

President Hollande viibib teisipäeval Lõuna-Aafrika Vabariigis Nelson Mandela mälestusteenistusel, misjärel teeb koduteel peatuse Banguis.