Tundmatuks jääda soovinud luureekspert ütles uudisteagentuurile, et Ukraina armee käsutuses olev õhutõrjesüsteem toodi Donetskisse eile, mistõttu on tõenäoline, et just sealt tuli rakett, mis lennuki alla tõi. Nimelt võivad Buk süsteemist üles lennutatud raketit tabada lennukeid kuni 25 kilomeetri kõrgusel.

Allikas lisas, et Ida-Ukraina võitlejatel selline süsteem puudub.

Uudisteagentuuri väitel olevat ka üks Ukraina siseministri nõunik oma Facebooki lehele kirjutanud, et Buk süsteemi oli tõesti lennuki allatoomisel kasutatud, aga et seda tegid Ida-Ukraina separatistid.

Torezi linnast Donetski oblastis on juba leitud ka lennuki tükke ja surnukehi, teatab RIA Novosti.

Uudisteagentuur Reutersi andmeil süüdistab separatistide juht Aleksander Borodai samuti Ukraina poolt. "See on reisilennuk, mis on tõesti alla tulistatud Ukraina õhujõudude poolt," ütles Borodai täna Vene riiklikule telekanalile Rossiya 24.

Ukraina valitsus on venelaste ja separatistide väited ümber lükanud, kinnitades, et nende üksused pole ühtegi raketti õhusõidukite suunas lasknud. Samas teatas Ukraina siseministeerium, et nende hinnangul tõi Malaysian Airlines'i lennuki alla rakett ning juhtumi suhtes alustatakse põhjalikku uurimist.