Kerry ütles siiski, et ülejäänud maailm peab olema kindel, et Iraan ei püüdle tuumarelvaprogrammi poole, vahendab BBC News.

Kolm päeva kestnud läbirääkimised lõppesid ilma läbimurdeta, kuid diplomaadid kohtuvad uuesti 20. novembril.

„Me olime tegelikult väga, väga lähedal, äärmiselt lähedal,“ ütles Kerry.

Riigisekretär kinnitas taas, et USA ja Iraani erimeelsuste läbitöötamine võtab aega.

„Me pole rääkinud 35 aastat,“ ütles Kerry. „Me rääkisime just 30 tunni jooksul rohkem kui oleme eelneva 30 aasta jooksul rääkinud.“

Iraan väidab, et tema tuumaprogramm on rahumeelne, kuid maailma suurriigid kahtlustavad, et Iraan püüab omandada tuumarelvi.

Mõnede teadete järgi kukkusid viimased läbirääkimised läbi, sest Prantsusmaa tahtis kehtestada karmid piirangud Araki ehitatavale Iraani raske vee tehasele.

USA diplomaadid on aga teatanud, et peamine takistus oli Iraani valitsuse nõudmine, et tunnustataks Iraani õigust uraani rikastada.

Kerry sõnul on kriitilise tähtsusega olla kindel, et Iraanil ei ole tuumarelvaprogrammi, ning läbirääkimised rikastamise üle jätkuvad.

„Nad peavad mõistma, et on olemas standard, mille järgi nad võivad midagi teha – eeldusel, et nad täidavad teatud standardid, et seda teha,“ ütles Kerry.

Kerry lisas, et Iraan taganes kokkuleppest läbirääkimiste viimasel päeval.

Iraan on jõudnud oma tuumaprogrammi osas kokkuleppele rahvusvahelise aatomienergiaagentuuriga (IAEA). Selle järgi saavad ÜRO inspektorid parema ligipääsu Iraani kahele peamisele tuumaobjektile.