Kerry telefonikõne toimus paar tundi peale seda, kui Valge Maja personaliülem Andrew Card teatas, et Bushi valimisstaap peab Bushi võitjaks, teatas CNN.

Bush plaanib esineda oma võidukõnega kell kolm kohaliku aja järgi ning Kerry peaks oma pöördumise tegema kaks tundi enne seda, teatab CNN.

Kerry lähedane nõunik ütles varem, et nad otsustavad oma käitumise reaalsete numbrite põhjal Ohios ega hoia valimitulemust “müsteeriumina kuigi kaua”.

Bush võitis Ohios üle 130 000 häälega, kuid selle hulka ei olnud arvestatud ajutisi valimissedeleid. Ajutised sedelid anti neile hääletajatele, kes mingil põhjusel ei olnud valimisnimekirjas ning mis oleks hiljem pidanud üle loetama tiheda kontrolli all.

Olukord muutus Kerryle lootusetuks, kui selgus, et ajutisi sedeleid oli 250 000 asemel kõigest 130 000. See tähendas, et Kerry oleks pidanud iga viimase kui hääle veel lugemata sedelite hulgas endale saama, mis pole aga kuigi tõenäoline.

Kui Ohio hääletustulemust ei seata kahtluse alla, on Bush võitnud 274 häält 538-häälses valimiskogus, ületades kriitiliselt vajaliku 270 piiri.

Kerry sai 252 häält, kahe osariigi (New Mexico ja Iowa) hääled on veel selgumata, kuid ei muudaks enam võitjat. Praeguste andmete järgi võitis Bush ka nendes osariikides.