Ajakirjaniku küsimusele, kas on olemas midagi, mida Assadi valitsus võiks teha või pakkuda rünnaku peatamiseks, vastas Kerry Reutersi vahendusel: „Kindlasti, ta võiks järgmisel nädalal rahvusvahelisele kogukonnale ära anda iga viimase kui keemiarelva – anda kõik ära ilma viivituseta ning võimaldada täieliku ja totaalse ülelugemise, kuid ta ei kavatse seda teha ja seda ei saa teha.“

Ei olnud aru saada, kas Kerry tegi Süüria valitsusele tõsise pakkumise.

Kerry ütles, et kontroll Süüria keemiarelvade üle piirdub Assadi, Assadi venna Maheri ja ühe nimetamata jäänud kindraliga.

Kerry sõnul on ta kindel tõendites, mis USA ja tema liitlased on esitanud, et toetada oma süüdistusi, et Assadi väed on kasutanud keemiarelvi, kuigi ta mõistab kahtlusi, arvestades seda, mis juhtus 2003. aastal enne Iraagi sõda.

Tegevusetuks jäämine selliste tõendite juures tuleks Kerry sõnul tagasi USA-d ja tema liitlasi kollitama.

„Kui te sooviksite Iraanile ja Hizbollahile ja Assadile õnnitlussõnumi saata: „Teie, poisid, võite teha mida tahate,“ ütleksite te: „Ärge tehke midagi.“ Me usume, et see on ohtlik ja me seisame selle sama asjaga silmitsi edaspidi palju tõsisemal moel, kui me pole valmis nüüd seisukohta võtma.“

Kerry rõhutas ka, et suhted Suurbritannia ja USA vahel on sama tugevad nagu alati, vaatamata sellele, et Briti parlament otsustas sõjategevusega Süüria vastu mitte ühineda.