Riigidepartemangu pressiesindaja John Kirby ütles, et Kerry tegi selgeks, et Venemaa jätkuv toetus president Assadile võib konflikti ägedamaks muuta ja laiendada ning õõnestada ühist eesmärki võidelda äärmusluse vastu, kui ei jääda keskendunuks Süüria konfliktile lahenduse leidmisele tegeliku poliitilise ülemineku teel, vahendab Associated Press.

Kerry ütles Lavrovile veel, et USA jääb kindlaks olemasolevale koalitsioonile, mille on loonud Islamiriigi vastu võitlemiseks, ning Assad ei saa olla selle grupi usutav liige. USA tervitaks aga Kerry sõnul Venemaa konstruktiivset rolli selles jõupingutuses, mida saadab edu ainult siis, kui toimub poliitiline üleminek Assadist eemale.

Veidi enne Kerry telefonikõnet kaitses Venemaa president Vladimir Putin sõjalist abi Assadi valitsusele ning ütles, et Islamiriiki on võimatu alistada ilma Damaskuse koostööta, ja kutsus teisi riike ühinema.

Valge Maja pressiesindaja Josh Earnest ütles, et USA president Barack Obama võib lähipäevil telefoni teel Putiniga ühendust võtta ning ei saa välistada, et kaks riigipead kohtuvad hiljem sel kuul ÜRO peaassambleel New Yorgis.