Kenya julgeolekujõud uskusid, et ostukeskuse piiramise lõpp on lähedal ning teatasid, et kontroll on nende käes, vahendab Reuters.

Ühe valitsusametniku sõnul ei avaldanud ründajad esmaspäeva hilisõhtul mingit vastupanu pärast mitmeid tulevahetusi ja plahvatusi kogu päeva jooksul, kuid julgeolekujõud olid siiski ettevaatlikud, sest mõned ründajad võisid end hoones peita.

„Meie jõud kammivad ostukeskust korrushaaval läbi, otsides neid, kes on sinna jäänud. Me usume, et kõik pantvangid on vabastatud,“ teatas siseministeerium Twitteris.

Kenya usub, et ründajate hulgas oli välismaalasi. Sõjaväe ülemjuhataja Julius Karangi ütles, et ründajad on pärit kogu maailmast. „Me võitleme siin globaalse terrorismiga,“ ütles Karangi ründajate rahvusi täpsustamata.

Kenya välisminister Amina Mohamed ütles, et ründajate hulgas oli 2-3 ameeriklast ja briti naine. Ta ütles USA telesaatele „PBS Newshour“, et ameeriklased olid noored mehed, umbes 18 ja 19 aastat vanad. „Somaalia päritolu või araabia päritolu, kuid elasid USA-s, Minnesotas ja ühes teises kohas,“ ütles Mohamed.

USA võimud uurivad hoolikalt informatsiooni, mida Kenya valitsus neile lääneriikidest pärit ründajate kohta andnud on.

Kenya siseminister Joseph Ole Lenku sõnul panid võitlejad ostukeskuse alumistel korrusel supermarketi põrandal põlema madratsid, kuid tulekahju saadi kontrolli alla.

Ole Lenku väitel olid kõik ründajad mehed, kuid mõned olid riietunud naisteks.

Vaatamata sellele ütlesid üks luureametnik ja kaks sõdurit Reutersile, et üks surnud võitlejatest oli valge naine.