Kaug-Ida meediaväljaannetes ja sotsiaalmeedias levitati varem videot raudteel veetavast sõjatehnikast. Video autor teatas, et tegemist oli juba kolmanda tema märgatud soomustehnikat vedanud rongiga viimaste päevade jooksul. Meedias oletati, et tugevdatakse Vene vägesid Põhja-Korea piiril, vahendab Interfax.

„Need on absoluutselt plaanilised lahinguettevalmistuse tegevused, mis ei ole kuidagi seotud poliitiliste momentidega,“ kommenteeris Interfaxile Venemaa idasõjaväeringkonna pressiteenistuse ülem Aleksandr Gordejev.

Gordejevi sõnul kaasati Kaug-Ida vägede käsutuses olev sõjatehnika ulatuslikele õhutõrje ja lennuväe juhtimisõppustele, mis toimusid Telemba eripolügoonil Burjaatias.

„Sealt naaseb alalistesse paiknemiskohtadesse õhutõrjetehnika. Osalesid teiste hulgas ka Primorje üldvägede armee üksused,“ ütles Gordejev.

Veel rääkis Gordejev, et hiljuti toimus suurtükiväe välikogunemine, mis lõppes õppusega koos lahinglaskmisega Tsugoli polügoonil Taga-Baikali krais, kust naaseb Gordejevi sõnul samuti tehnika.

Aprillis toimub idasõjaväeringkonnas ka talvise väljaõppeperioodi järgne kontroll, mille käigus viiakse üksused ja väeosad häireseisundisse, kontrollitakse nende lahinguvalmidust ja sõjatehnika liigub ringi.