Sõltumatu raadiojaama Ehho Moskvõ teatel oli Kasparov koos oma kaasvõitlejatega teel kohtumisele Imerethi oru elanikega, kui liiklusmiilits peatas nende mikrobussi Sotši kesklinnast väljasõidul. Kasparovi sõnul teatasid militsionäärid, et nende sõiduk on tagaotsitav.

Mikrobussi juht ja reisijad toimetati Vene siseministeeriumi Sotši osakonda. Kasparov ütles raadiojaama ajakirjanikele, et nende bussi kinnipidamine oli tellimustöö, kuna neid jälitas Sotšis Föderaalse Julgeolekuameti (FSB) auto.

Kasparov lisab, et auto peatus enne neid kesklinna piiril oleva miilitsapunkti juures, mille töötajatele anti vastavad juhtnöörid.

RIA Novosti teatel lükkas Vene siseministeeriumi Sotši osakonna ülem Aleksandr Erinburg info Kasparovi mikrobussi kinni pidamise kohta ümber. Erinburg ütles, et miilitsapunkti Mamaika töötajad peatasid mikrobussi, sest selle numbrimärk langes kokku tagaotsitava sõiduki omaga.

Erinburg lisas, et tõepoolest miilitsajaoskonda viidi sõidukijuht, kuid Kapsarov jäi koos oma kaaskonnaga vabatahtlikult mikrobussi istuma ning keegi ei piiranud tema liikumisvabadust.

Kasparovi kodulehekülje teatel kavatses Ühinenud Rahvarinde juht kohtuda Imerethi oru elanikega, et vestelda nende elamute lammutamisest Sotši 2014. aasta olümpiamängude rajatiste ehitamise tarbeks.